0
Morekontor.se - Logo

Hörnskrivbord för kontor

Så inreder du med ett hörnskrivbord

Hörnskrivbord för kontor


Vår inredare ger några smarta tips för hur du på bästa sätt kan inreda ett kontorsrum med ett hörnskrivbord.
Det kan vara lite knepigt att få till dess form med en funktionell arbetsplats.

När ska man välja ett hörnsskrivbord?
Ett mindre kontorsrum kan vara lite klurigt att få till med arbetsytor kontra utrymmet i själva lokalen. Med ett hörnskrivbord får du en stor arbetsyta samtidigt som du nyttjar rummets yta på bästa sätt. En stor arbetsyta passar dig som har behov att lägga upp papper, pärmar och kontorsutrustning på ditt skrivbord.
Hörnskrivbordet kan även vara en perfekt lösning när du tar mot många besökare och önskar en fast besöksdel på ditt skrivbord. Det blir lättare att skapa en besöksplats och en privat arbetsyta på ett större skrivbord i vinkel.

Så placerar du hörnskrivbordet
I ett kontorsrum vill du gärna utnyttja fönstersättningen på bästa sätt, det innebär att man vill använda det dagsljus som flödar in i rummet som ett naturligt ljus, ett ljus som vi mår allra bäst av att arbeta i. Det bästa är därmed att placera skrivbordet mot ett fönster, gärna med högersidan mot fönstersättningen, om man är högerhänt. På sätt får man ett naturligt skuggfritt ljus på sitt skrivbord.

Vill man kunna ta besökare vid sitt skrivbord är det en fördel om man inte placerar bordet mot en vägg utan håller framsidan mot en yta som då rymmer besöksstolar. Man bör ha minst 100 cm mellan skrivbord och vägg för att besökaren ska känna sig bekväm där.
Det finns även möjlighet att göra en omvänd placering av skrivbordet så att själva vinkeln på bordet är utåt i rummet, på sätt får man en avdelare och en lämplig besöksplats mot sina besökare. Denna lösning kan vara intressant om man tar mot väldigt många publika besök då arbetsplatsen blir väl avdelad mot besökaren. Denna möblering kan även vara lämplig om man har stor andel glasade väggar in till sitt kontor. På sätt får man en lite mer privat arbetsplats och kan ställa sin dator med insynsskydd mot de glasade partierna.

En tredje aspekt som vi brukar kika på är dörrens placering, man vill ha ett naturligt flöde in till sin arbetsplats men även att besökarna inte kommer in bakom ryggen på oss. Det är därför bra om skrivbordet kan placeras så man har uppsikt mot ingången in i rummet.
Den möblering som passar dig bäst beror därmed på besöksantal, insyn samt ljusflödet i rummet.

Bra tillbehör till ditt hörnskrivbord
Komplettera gärna ditt skrivbord med en lådhurts. För en vinklat skrivbord är det perfekt att använda tillsatssidan för en lådhurts på hjul. Den försvinner då bra under bordet. Vi har även många färdiga lösningar på detta med fasta lådhurtsar som monteras som ben för just sidobordet. Det blir både snyggt och praktiskt.
I och med att bordet ofta placeras fristående kan det vara skönt även med ett insynsskydd under bordet. Vi benämner det som en frontpanel, som då täcker framsidan på bordet. För kallade man det för "kjolsskydd" även om uttrycket är förlegat så är syftet detsamma och ett väldigt praktiskt tillbehör som passar även byxor. Även frontskiva finns integrerat för många av våra exklusiva skrivbordsserier.
Ett annat självklart tillbehör är kabeldiket som monteras under bordet, då slipper du störande kablar och sladdar under bordet.

Handla italienska kontorsmöbler på nätet!

Morekontor.se är en del av A.d Shop AB och vi har vårt Showroom i Halmstad och via partner i Stockholm.
Vi leverar till hela Sverige. Montörer finns i Stockholm, Göteborg samt Malmö som tilläggstjänst.
Morekontor.se har sålt kontorsmöbler på nätet sedan 2004.
A.D Shop AB
Skonertgatan 12
302 38 Halmstad

Org nr: 556725-1920
AAA - Högsta Kreditvärdighet
Ring oss:
Telefon: 035-21 50 21

Öppetider:
Måndag till Fredag 8-12 och 13-16
Boka gärna en tid innan besök
Visa priser inkl. moms
Varan är nu tillagd i varukorgen