0
Morekontor.se - Logo

Ergonomisk kontorsstol

Köp en ergonomisk kontorsstol och investera in din egen hälsa!Med en ergonomisk kontorsstol får du en kvalitetssstol som håller i många år. Vi säljer stolar som är testade och provade för att ge dig som kund så bra förutsättningar som möjligt att arbeta en hel arbetsdag utan att få känning i nacke eller rygg. Det är därför inte helt fel att kika på kontorsstolen först och främst som ett verktyg som ska ta oss genom arbetsdagen. Men visst finns det möjlighet att kombinera detta med en god design som även är tilltalande. Vi ska visa hur.


Men vad betyder egentligen ergonomisk?

Ergonomi betyder studier av "studiet av människans förmåga att utföra olika arbeten och hur det ska anpassas till människan". Man har alltså studerat vår arbetsposition och optimerat den efter hur våra kroppar fungerar. Hur olika arbetssätt påverkar våra muskler och leder och därefter skapat produkter som går att anpassa efter arbetssättet och våra kroppar. Det är rätt spännande när man väl börja sätta sig in i de olika studier som finns. Därefter tillkommer väldigt många olika kroppar och storlekar på oss arbetare. Därför är det extra viktigt att kontorsstolen har inställningsmöjligheter som går att ställa in efter vår olika förutsättningar.

Vi väljer gärna att lägga till faktorer som kvalité och design för att få en tilltalande stol som håller i många år.


Håller en ergonomisk stol bättre?

Med vår erfarenhet har vi valt ut några riktigt bra stolar som både håller god kvalitet. Vi tittar då på allt från tygets tillverkare till mekanismens ursprungsland. Vi rekommenderar tyger som kommer från välkända tillverkare som är certifierade både när det gäller miljö och arbetsmiljö. Det är viktigt att tyget är miljöklassat samt att det är testat för hållbarhet. Men brukar ange detta i Martindales som anger hur många cykler tyget ska klara.


Vilka inställningsmöjligheter behöver en ergonomisk stol ha?

Först och främst bör stolen vara höj och sänkbar så att man kan reglera sitthöjden efter sin egen längd och arbetsplatsens höjd. Ryggstödet bör kunna gå att justera i höjd och ha ett så kallat svankstöd. Svankstödet bör vara justerbart separat för att ge ett extra bra stöd i ryggslutet.

Sitsen bör såklart vara gungbar och låsbar i olika sittlägen men även har en sitsförskjutnings möjlighet. På så sätt kan man justera sitsdjupet och få stöd under benen beroende på vilken längd man har. En bonus är även om sitsen går att luta framåt, på så sätt får man ett extra stöd när man har det behovet. Detta kan vara en mer individuell önskan då inte alla gillar att sitta på spetsen av stolen.

Även armstöden på stolen bör uppfylla krav som höj och sänkbara samt skjutbara och vridbara för att uppnå optimal komfort och funktion. Helst ska de även vara vadderade så att armarna vilar bekvämt under arbetspasset.

Vi har valt ut några av våra bästa ergonomiska kontorsstolar här nedan som är riktigt bra köp!

Handla italienska kontorsmöbler på nätet!

Morekontor.se är en del av A.d Shop AB och vi har vårt Showroom i Halmstad och via partner i Stockholm.
Vi leverar till hela Sverige. Montörer finns i Stockholm, Göteborg samt Malmö som tilläggstjänst.
Morekontor.se har sålt kontorsmöbler på nätet sedan 2004.
A.D Shop AB
Skonertgatan 12
302 38 Halmstad

Org nr: 556725-1920
AAA - Högsta Kreditvärdighet
Ring oss:
Telefon: 035-21 50 21

Öppetider:
Måndag till Fredag 8-12 och 13-16
Boka gärna en tid innan besök
Visa priser inkl. moms
Varan är nu tillagd i varukorgen