0
Morekontor.se - Logo

Så inreder du konferensrummet

Vi kan hjälpa er att inreda konferensrummet från bord till stolar.


Det finns en hel del att tänka på när du ska inreda ditt mötesrum. Konferensrummet är ju trots allt en väldigt viktig mötesplats mellan dig och dina kontakter. Här har du möjlighet att både hjälpa och stjälpa ert varumärke. Det finns dock även en hel del praktiska aspekter att ta hänsyn till.

Först och främst
Behovet är såklart det första vi behöver kika på. Hur stort är mötesrummet samt hur många personer ska konferensbordet rymma. En vanligt riktmärke är att du behöver 60-70 cm per plats runt bordet. När antalet platser är satta har du ett någorlunda hum om storleken på bordet.

Funktion
Nu behöver vi även fundera kring hur rummet ska användas. Idag är det såklart väldigt vanligt med videokonferenser. Om det kommer finnas en Tv i rummet bör vi frigöra utrymme på en vägg. Det kan även vara så att ni vill använda en whiteboard i rummet för mer traditionella presentationer. Ett tips då är att hålla minst 120-140 avstånd fram till den väggen. Man bör inte gå under detta måttet då rummet kommer upplevas väldigt trångt.
Formen på bordet kan även påverkas av funktionen i rummet. Ett rektangulärt bord kan rymma väldigt många om du har ett långt rum. Samtidigt kan det bli svårt att se alla ansikten vid ex en videokonferens. Det båtformade bordet är en bra lösning när man får en mer rundad form, vilket gör att alla deltagare kan se varandra utan att behöva böja sig framåt. Moderna bord som endast är avsedda för videokonferenser är trattformade för optimal syn åt ett håll.

Stolar
När både storlek och form är fastslaget i rummet är det dags att kika på stolar. Då är det första rådet att kika ner på golvet. Ska ni ha en matta i rummet kan det vara bra att ha hjul på stolarna. Alternativet en lättare stol som inte borrar ner sig i mattan. I många fall vill man ha en snurrbar stol. Den upplevs bekvämare när man ska vrida sig mot en presentation eller Tv.

Färg och material
Vi låter i många fall tygfärger sammanfalla med exempelvis logotyp färger. De är viktigt att kika på tåliga material såsom laminat eller faner. Laminaten har fördelen att vara lättstädat och tål de flesta rengöringsmedel. Bordskivor finns allt från vitt till varmare träfärger. Enklast är att försöka följa en röd tråd i hela kontoret. Skivfärger som finns i övriga kontoret kan med fördel återkomma även i konferensrummet.

Här nedan hittar du förslag på snygga och praktiska konferensmöbler som är populära i vårt sortiment:

Handla italienska kontorsmöbler på nätet!

Morekontor.se är en del av A.d Shop AB och vi har vårt Showroom i Halmstad och via partner i Stockholm.
Vi leverar till hela Sverige. Montörer finns i Stockholm, Göteborg samt Malmö som tilläggstjänst.
Morekontor.se har sålt kontorsmöbler på nätet sedan 2004.
A.D Shop AB
Skonertgatan 12
302 38 Halmstad

Org nr: 556725-1920
AAA - Högsta Kreditvärdighet
Ring oss:
Telefon: 035-21 50 21

Öppetider:
Måndag till Fredag 8-16
Visa priser inkl. moms
Varan är nu tillagd i varukorgen