0
Morekontor.se - Logo

Inreda ett väntrum för vårdcentral

Att inreda ett väntrum rätt är viktigt

Så inreder du ett väntrum för en vårdcentral, klinik eller sjukhus


När vi inreder väntrum för kliniker eller vårdcentraler finns det några grundregler att förhålla sig till. Först och främst gör vi en grundlig behovsanalys så att möblerna passar verksamheten. Här kommer några tips från våra inredare på viktiga punkter som de går igenom. Vissa kan verkar grundläggande och självklara, men det är viktigt att vi börjar med en grundlig genomarbetning.

Hur många platser behöver vi?
Vid en befintlig vårdcentral är det relativt enkelt att beräkna detta genom att studera det dagliga flödet. Vid en nyetablering är det enklast att utgå från antalet besöksplatser (läkare/vårdrum) som ska bearbeta besökarna. På så sätt blir det relativt enkelt att beräkna besöksantalet.

Vilken typ av besökare har vi?
Här gäller det att fastställa dels besöksgrupper utifrån det material som möblerna ska ha, med hänsyn till krav på städning och slitage. Men även rent åldersmässigt vilken typ av möbler som kommer fungera bäst. När det gäller ålder på besökarna är det framförallt den äldre besöksskaran som behöver beaktas. Soffor och fåtöljer bör ha en högre sitthöjd runt med minst 46 cm och med lite hårdare stoppning för att inte patienten ska fastna sittandes. Det bör även erbjudas en separat fåtölj med armstöd, så att det är enkelt att häva sig uppåt med hjälp av dem.


Vilket material ska man ha på sittmöblerna?
Här styr verksamheten helt valet av möbler. Alla våra produkter har klädsel som är gjort för offentlig miljö. Det är tyger som tillverkas med höga krav och klarar alla högt ställda villkor för offentlig miljö när det gäller miljöpåverkan och slitage. Generell är rådet att välja konstläder om ni har behov att kunna torka av möblerna och använda desinfektionsmedel. Tyg bör endast användas i vårdenheter där mindre krav på rengöring finns.

I övrigt är viktigt att inreda väntrummet med värme och omtanke. Huvudsyftet idag med ett väntrum är att skapa en avslappnande miljö som både dämpar ljud och skapar harmoni. Sen måste man såklart ta hänsyn till de praktiska punkterna ovan med att platsoptimera sittplatserna och anpassa materialval efter de behov som finns.

Bilden ovan visar ett väntrum med vår populära Harmonysoffa som går att bygga med 2, 3 eller 4 sittplatser i kombination med integrerade soffbord i hörn.
Se gärna våra väntrumsmöbler för fler exempel på snygga och framförallt praktiska stolar och soffor.

Handla italienska kontorsmöbler på nätet!

Morekontor.se är en del av A.d Shop AB och vi har vårt Showroom i Halmstad och via partner i Stockholm.
Vi leverar till hela Sverige. Montörer finns i Stockholm, Göteborg samt Malmö som tilläggstjänst.
Morekontor.se har sålt kontorsmöbler på nätet sedan 2004.
A.D Shop AB
Skonertgatan 12
302 38 Halmstad

Org nr: 556725-1920
AAA - Högsta Kreditvärdighet
Ring oss:
Telefon: 035-21 50 21

Öppetider:
Måndag till Fredag 8-12 och 13-16
Boka gärna en tid innan besök
Visa priser inkl. moms
Varan är nu tillagd i varukorgen